Saturday, 10 March 2012

#19 - What happened to me last night was real - 'Gangguan'

Posted by Lily Rahmat ♥ at 7:40 am
Reactions: 
Assalamualaikum

Selamat pagi semua. Mintaf maaf sebab mood kurang baik pagi ni. Harap korang semua berada dalam lindungan Allah hendaknya.


Actually nak cerita something kat korang. What happened to me last night was real. Tu tajuk untuk hari ni yang aku nak rungkaikan. Malam tadi dalam pukul 12 lebih time aku tengah syok2 online, I heard something kat atas siling. I don't know what was 'that'. Macam crawling something like that. Nak kata tikus, but bunyi dia terlalu kuat. Macam ada orang main tarik tolak something. Nak kata orang, aku tak sure sebab takkan la ada orang panjat buat keje-keje betulkan tangki air ke.

Then, aku dengar macam almari kayu aku kena ketuk. Macam orang saje main ketuk-ketuk. My feelings time tu memang dah bercampur-baur. Takut, hairan, seram sume ade. Bila pandang atas macam ada shadow. Dalam kepala dah terbayang muka demon. I just close my eyes, langsung taknak bukak and badan aku tak gerak langsung, even untuk bangun bukak lampu or tarik bantal kat sebelah. I'm so scared like Allah je tau what I felt that time.

Nasib baik Que tak tido lagi and he keeps accompany me through the night. Thanks sayang. He's the one yang ingatkan suruh bukak Yassin tapi aku ada zikir je dalam list music because I can't remember anything dah time tu. I called my mum but she didn't answered even bilik sebelah-sebelah je. But I manage to kuatkan hati and try kuatkan iman. Que pun pernah kena 'gangguan' ni kat rumah sewa dia baru-baru ni. Semua orang dah tido but he stayed up late to prepare for notes tapi 'benda' tu just main ketuk-ketuk pintu bilik je. Dengan 'benda' ni actually kite tak boleh takut sangat and tak boleh berani sangat. So, untuk hilangkan rasa takut tu, aku berzikir jugak and baca ayat kursi at the same time, continuously sampai aku tertido sendiri.

Aku tak tau pukul berapa aku tertido tapi memang tak lena langsung. Bila mama kejut bangun solat subuh pagi tadi, aku memang tak sedap badan dah. Yes, I've got fever. Pity me. Aku memang tak expect langsung akan kena 'gangguan' ni because this is my first time kena kat rumah. Dulu time kecik-kecik aku pernah kena sampuk 2x kat kampung tapi tak ingat langsung dah. Time pergi kem kepimpinan pun aku pernah kena sampuk, meroyan macam ape dalam masjid and diluar sedar. Actually, aku tak kuat semangat ke?


Note of the day : Sebelum tido aku biasakan baca surah 3 Kul, baca ayat kursi as well as surah Al-fatihah. InsyaAllah kalau hati tak tenang jugak banyakkan zikir je. Doa mintak dilindungi Allah dari anasir-anasir yang tak baik okay. Assalamualaikum :)

2 story/stories:

Hitam Vespa on 13:55 said...

weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee~

Lily Rahmat ♥ on 16:43 said...

Hitam vespa

dah kenapa ko mirow? -__-

 

♥ Lily Rahmat Official Blog ♥ Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting