Friday, 9 March 2012

Nervous

Posted by Lily Rahmat ♥ at 3:56 pm
Reactions: 
Assalamualaikum :)

This is based on my own experience. HAHA. Enjoy :)



What is nervous?

"Nervous tu macam kalau duduk dalam DSG (Dewan Serba Guna/Dewan Sejuk Giler) time final exam, pastu tangan shaking. Bila suruh kawan pegang dia kata tangan kita macam ayam mentah yang dah beku dalam fridge."

When do you usually get nervous?

"Bila nak jumpa Que. Hihi. Err tak-tak, time presentation, Sir Azmir suruh buat public speaking sorang-sorang kat depan. Gila ke ape? malu la :("

Why do you feel nervous?

"Sebab bila diri kat depan semua orang tengok. Pastu kalau ada yang fokus sangat tu, dia tenung je mata kita time present. Tu yang rasa macam ada butterfly dalam perut. Eeee >.<"

What the challenges you face during presentation?

"Topek jahat sebab dia selalu buat muka time orang present. Memang nak gelak rasa. Nyampah gilos!"

"Kadang-kadang bila paparkan kat screen LCD, words tak jelas"

How do you manage to control your nervous?

"Err.. kalau pegang kertas for sure nampak tangan kita menggigil. So kertas letak atas meja. Lantak lah Sir tak dengar suara pun janji cepat habis :P"

"Pandang dinding kat belakang class. Sebab kalau tengok orang, orang macam nak makan kita je"

"Jangan pandang senior-senior kat belakang sebab habis public speaking dorang suka tanya soalan banyak-banyak. Gerammm sangat! Time dorang present kitorang plak bantai tanya soalan banyak-banyak. Padan muka! HAHA. sorry overexcited -_-"

Note of the day : Pengalaman korang lak macam mana? :D

2 story/stories:

Gadis Gingsul on 16:27 said...

Mmmhhh.....
gadis blom lagi presentation dah nerviuossss....

alaaaaMaaakkk....
But Insha Allah bila sgguh" blh ja tuu...

Lily Rahmat ♥ on 16:39 said...

Gadis Gingsul

InsyaAllah
Banyakkan doa sebelum mula presentation :)

 

♥ Lily Rahmat Official Blog ♥ Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting